European Cryogenics Days 2023

Europe/Berlin
Description

Welcome to the 2023 European Cryogenics Days!

The Cryogenics Society of Europe (CSE) and GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH (GSI) invite you to attend the 2023 European Cryogenics Days from 28 to 29 March 2023 in Darmstadt, Germany.

The General Meeting of the CSE will be held immediately prior to the ECD in the same venue.

Beside the talks posters are welcome, every attendee is encouraged to submit abstracts for a poster session. The posters will be integrated into the industrial exhibition.

 

Topics:

- Cryogenics for large scale applications

- Cryogenics for FAIR

- Hydrogen

- superconductor applications

              

COVID-19 disclaimer and information

Due to unclear development of the Covid- pandemic regulations in autumn GSI request an daily COVID self-testing (tests will be provided) and to wear masks within the buildings.

A slightly different set of rules, which depend on the country your trip starts from, apply for trips to Germany. Please check the website of the German Federal Foreign Office here for rules and restrictions when entering Germany from abroad. An interesting Map with an overview that can be customized according to your location is available here.

 

 

    • 07:30 08:30
      Registration
    • 08:30 08:40
      Welcome
    • 08:40 10:00
      Cryogenics Society of Europe - General Meeting CSE 1h 20m
    • 10:00 10:15
      * BREAK * 15m
    • 10:15 10:30
      Welcome (GSI board)
    • 10:30 12:30
      Cryogenics at FAIR (Overview, SuperFRS, SIS100) 2h
    • 12:30 13:30
      * LUNCH * 1h
    • 13:30 15:00
      Cryogenic specialities, Cryobiology/Cryogenic therapy, Cryoelectronicscopy 1h 30m
    • 15:00 15:30
      * COFFEE BREAK * (visit at HADES, R3B,...) 30m
    • 15:30 16:30
      Poster Session 1h
    • 16:30 18:30
      Cryogenics for superconductor applications (MDS) 2h
    • 18:30 20:30
      Dinner at the GSI canteen 2h
  • Wednesday, 29 March
    • 08:30 10:00
      Hydrogen, Application Airplanes 1h 30m
    • 10:00 10:45
      * COFFEE BREAK * (STF) 45m
    • 10:45 11:30
      Large scale cryogenic, CERN, ITER, ESS 45m
    • 11:30 12:30
      * LUNCH * 1h
    • 12:30 12:50
      Construction of FAIR 20m
    • 12:50 13:30
      Cryogenic for FAIR: an industrial overview 40m
    • 13:30 15:30
      Site visit 2h
    • 15:30 16:00
      * COFFEE BREAK * 30m
    • 16:00 17:00
      Farewell 1h