Report of Contributions

/ Report of Contributions

Welcome and Introduction to the ...

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome and Introduction to the Bio-PAC's Tasks

Thursday, 24 June 2010 09:05 (55 minutes)

Presenters: STÖCKER, H.; LANGANKE, K.; DURANTE, M.

/ Report of Contributions

Measurements of W-values for car ...

Contribution ID: 1

Type: not specified

Measurements of W-values for carbon ions in argon, nitrogen and air

Thursday, 24 June 2010 10:15 (15 minutes)

(7 shifts)

Presenter: GIESEN, U.

/ Report of Contributions

Physical characterization of therap ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Physical characterization of therapy beams: Nuclear fragmentation studies for O-16 and He-4 ions

Thursday, 24 June 2010 10:30 (20 minutes)

(14 shifts)

Presenter: MARTINO, G.

/ Report of Contributions

Characterization of high-energy n ...

Contribution ID: 4

Type: not specified

Characterization of high-energy neutron fields for shielding studies

Thursday, 24 June 2010 10:50 (20 minutes)

(13 shifts)

Presenter: LA TESSA, C.

/ Report of Contributions

Detection of prompt g-rays to mo ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Detection of prompt g-rays to monitor the dose distribution in the patient during an hadrontherapy: test of a multi-detector

Thursday, 24 June 2010 11:30 (20 minutes)

(6 shifts)

Presenter: TESTA, E.

/ Report of Contributions

Investigation of high LET induced ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Investigation of high LET induced late cellular effects with relevance to cardiovascular diseases

Friday, 25 June 2010 09:00 (20 minutes)

(4 shifts)

Presenter: RITTER, S.

/ Report of Contributions

New targets for increasing the sen ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

New targets for increasing the sensitivity of head and neck SCC stem-like cells to C-radiation exposure

Friday, 25 June 2010 09:20 (20 minutes)

(3 shifts)

Presenter: RODRIGUEZ-LAFRASSE, C.

/ Report of Contributions

Spatiotemporal organization of ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Spatiotemporal organization of radiation-induced DNA damage responses in the context of LETand chromatin

Friday, 25 June 2010 09:40 (20 minutes)

(39,5 shifts)

Presenter: JAKOB, B.

/ Report of Contributions

DNA Damage after High-LET Exp ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

DNA Damage after High-LET Exposure

Friday, 25 June 2010 10:00 (20 minutes)

(8 shifts)

Presenter: LÖBRICH, M.

/ Report of Contributions

Discussion of Bio-Proposals

Contribution ID: 10

Type: not specified

Discussion of Bio-Proposals

Friday, 25 June 2010 10:40 (1h 50m)

/ Report of Contributions

Working Lunch

Contribution ID: 11

Type: not specified

Working Lunch

Friday, 25 June 2010 12:30 (1 hour)

/ Report of Contributions

Final Closed Session

Contribution ID: 12

Type: not specified

Final Closed Session

Friday, 25 June 2010 13:30 (2 hours)

Discussion of all Proposals Drafting of Recommendations Miscellaneous

/ Report of Contributions

Feedback to the Scientific Directorate

Contribution ID: 13

Type: not specified

Feedback to the Scientific Directorate

Friday, 25 June 2010 15:30 (30 minutes)

Experiments for real time in-vivo d ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Experiments for real time in-vivo dosimetry for ion therapy

Thursday, 24 June 2010 11:50 (20 minutes)

(4 shifts)

Presenter: SAITO, N.

Mitigation of the dosimetric impac ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Mitigation of the dosimetric impact of target motion

Thursday, 24 June 2010 12:30 (20 minutes)

(26 shifts)

Presenter: BERT, C.

/ Report of Contributions

Further technical development of t ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Further technical development of the GSI ion microbeam for radiobiology

Thursday, 24 June 2010 14:00 (20 minutes)

(10 shifts)

Presenter: VOSS, K.-O.

/ Report of Contributions

Radiation induced anti- ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Radiation induced anti-inflammatory effects in a human cell co-culture model of epithelium and connective lung tissue

Thursday, 24 June 2010 14:20 (20 minutes)

(22,5 shifts)

Presenter: FOURNIER, C.

/ Report of Contributions

Experiments with energy modulat ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

Experiments with energy modulated particle beams and biological verification of carbon ion treatment planning

Thursday, 24 June 2010 15:45 (20 minutes)

(9 shifts)

Presenter: KRAFT-WEYRATHER, W.

/ Report of Contributions

Ion beam sensor for internal motio ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

Ion beam sensor for internal motion detection

Thursday, 24 June 2010 12:10 (20 minutes)