Mitigation Approaches for Storage Rings and Synchrotrons



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Limits of LHC Optics Corrections

Monday, 22 June 2020 14:30 (30 minutes)

Presenter: PERSSON, Tobias (CERN)

Session Classification: Virtual Coffee Break

Contribution ID: 2 Type: not specified

Fringe fields: more relevant than the body?

Monday, 22 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: PUGNAT, Thomas (CEA Saclay, IRFU/DACM/LEDA)

Session Classification: Virtual Coffee Break

Contribution ID: 3 Type: not specified

What did we learn from machine learning?

Monday, 22 June 2020 15:30 (30 minutes)

Presenter: FOL, Elena

Session Classification: Virtual Coffee Break

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Fighting nonlinear dynamics with nonlinear elements

Monday, 22 June 2020 16:30 (30 minutes)

Presenter: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Session Classification: Virtual Coffee Break

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Optics corrections and schemes of conventional and advanced accelerators

Monday, 22 June 2020 17:00 (30 minutes)

Presenter: HUANG, Xiaobiao (SLAC National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Virtual Coffee Break

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Marriage & divorce of "Feedbacks" with "Landau damping", transverse

Tuesday, 23 June 2020 14:30 (30 minutes)

Presenter: MOUNET, Nicolas (CERN)

Session Classification: High-intensity Instability

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Landau damping in longitudinal plane for single or multi-bunch beams

Tuesday, 23 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: SHAPOSHNIKOVA, Elena (CERN)

Session Classification: High-intensity Instability

Contribution ID: 8 Type: not specified

Injecting ripples on beam: shall we?

Tuesday, 23 June 2020 15:30 (30 minutes)

Presenter: TAMBASCO, Claudia (EPFL (LPAP))

Session Classification: High-intensity Instability

Contribution ID: 9 Type: not specified

The curse of transition crossing

Tuesday, 23 June 2020 16:30 (30 minutes)

Presenters: BHAT, Chandrashekhara (Fermilab, USA); SEIYA, Kiyomi (Fermilab)

Session Classification: High-intensity Instability

Contribution ID: 10 Type: not specified

Shaping injection - painting, laser stripping, etc.

Tuesday, 23 June 2020 17:00 (30 minutes)

Presenter: COUSINEAU, Sarah (SNS/ORNL)

Session Classification: High-intensity Instability

Contribution ID: 11 Type: not specified

Keeping the GSI/FAIR Vacuum "high"

Wednesday, 24 June 2020 14:30 (30 minutes)

Presenter: KRÄMER, Andreas (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH(GSI))

Session Classification: High-Intensity EC-Vacuum

Contribution ID: 12 Type: not specified

Strategies for electron cloud mitigation at future accelerators

Wednesday, 24 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: CIMINO, Roberto (LNF-INFN)

Session Classification: High-Intensity EC-Vacuum

Contribution ID: 13 Type: not specified

Taming the high intensity beam-beam & impedance

Wednesday, 24 June 2020 16:00 (30 minutes)

Presenter: BUFFAT, Xavier (CERN)

Session Classification: High-Intensity EC-Vacuum

Contribution ID: 14 Type: not specified

Taming the high intensity space charge

Wednesday, 24 June 2020 16:30 (30 minutes)

Presenter: BARTOSIK, Hannes (CERN)

Session Classification: High-Intensity EC-Vacuum

Contribution ID: 15 Type: not specified

Mitigations for J-PARC upgrade: RCS and MR

Monday, 29 June 2020 13:00 (30 minutes)

Presenter: IGARASHI, Susumu (KEK)

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 16 Type: not specified

Performance and limits at CSNS

Monday, 29 June 2020 13:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. WANG, Sheng (Institute of High Energy Physics, CAS, China)

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 17 Type: not specified

Mitigation strategies for the transition from FAIR phase0 to FAIR

Monday, 29 June 2020 14:00 (30 minutes)

Presenter: BAI, Mei (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH(GSI))

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 18 Type: not specified

Beam Loss Mitigation for High Intensity Operation at ISIS

Monday, 29 June 2020 16:00 (30 minutes)

Presenter: WILLIAMSON, Robert (ISIS / STFC)

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 19 Type: not specified

Mitigation strategies for RHIC and EIC hadron beams

Monday, 29 June 2020 16:30 (30 minutes)

Presenter: FISCHER, Wolfram (???)

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 20 Type: not specified

Mitigations for Fermilab complex upgrades

Monday, 29 June 2020 17:00 (30 minutes)

Presenter: POZDEYEV, Eduard (Fermilab)

Session Classification: Laboratory Experience

Contribution ID: 21 Type: not specified

Capricious beam jitters

Tuesday, 30 June 2020 14:30 (30 minutes)

Presenter: KOSTOGLOU, Sofia (CERN)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 22 Type: not specified

Mitigation of TMCI through space charge?

Tuesday, 30 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 23 Type: not specified

Advances in collimation at CERN

Tuesday, 30 June 2020 17:30 (30 minutes)

Presenter: REDAELLI, Stefano (CERN)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 24 Type: not specified

Advances in collimation at GSI

Tuesday, 30 June 2020 16:30 (30 minutes)

Presenter: BOZYK, Lars (GSI, Darmstadt)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 25 Type: not specified

Active space-charge compensation

Tuesday, 30 June 2020 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr STERN, Eric (Fermilab)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 26 Type: not specified

Special schemes: slow extraction et al

Wednesday, 1 July 2020 14:00 (30 minutes)

Presenter: FORCK, Peter (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH(GSI))

Session Classification: Special Methods

Contribution ID: 27 Type: not specified

Manipulation measures including cooling for storing and decelerating highly charged isotopes

Wednesday, 1 July 2020 14:30 (30 minutes)

Presenter: STECK, Markus (GSI Helmholtzzentrum für Schwerionenforschung GmbH(GSI))

Session Classification: Special Methods

Contribution ID: 28 Type: not specified

Beam cooling in the storage ring CSR at IMP Lanzhou

Wednesday, 1 July 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: Dr MAO, Lijun (Institute of Modern Physics, IMP)

Session Classification: Special Methods

Contribution ID: 29 Type: not specified

Loss Control Mitigations for PIP-II

Wednesday, 1 July 2020 16:00 (30 minutes)

Presenter: LARI, Luisella (FNAL)

Session Classification: Special Methods

Contribution ID: 30 Type: not specified

Special tricks: Cooling and friends

Wednesday, 1 July 2020 16:30 (30 minutes)

Special tricks: Cooling and friends

Presenter: LEBEDEV, Valeri (Fermilab)

Session Classification: Special Methods

Contribution ID: 31 Type: not specified

Review of SC mitigation strategies implementation status & operational experience

Tuesday, 30 June 2020 18:30 (30 minutes)

Presenter: METRAL, Elias (CERN)

Session Classification: Discussion

Contribution ID: 32 Type: not specified

General questions and comments on talks in this session

Tuesday, 30 June 2020 18:00 (30 minutes)

Presenter: SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Session Classification: Discussion

discussion

Contribution ID: 33 Type: not specified

discussion

Tuesday, 30 June 2020 15:30 (30 minutes)

Session Classification: Beam Loss Control

Contribution ID: 34 Type: not specified

Statistics, snap shots, closing remarks

Wednesday, 1 July 2020 18:00 (20 minutes)

Presenters: ZIMMERMANN, Frank (CERN); FRANCHETTI, Giuliano (GSI Helmholtzzentrum für

Schwerionenforschung GmbH(GSI))

Session Classification: Discussion